Arkkitehtuuri uusiksi

  • Kai Vuokko

Onnistunut investointi on paras kustannus. Se tuottaa hyötyä liiketoiminnalle ja maksaa itsensä takaisin nopeammin, kuin mitä sen relevantti käyttöikä on. IT-investoinnin suunniteltu käyttöikä on 3–7 vuotta, tyypillisesti investointi poistetaan 3–5 vuodessa.

Kallein investointi – huonoin kustannus – on sellainen, joka todetaan kyvyttömäksi tuottamaan lisäarvoa ja joudutaan alaskirjaamaan ennen poistoajan umpeutumista.

Maailma muuttuu ympärillämme nopeammin kuin koskaan. Toimintaa tehostavat IT-työkalut kehittyvät hurjaa tahtia. Digitalisaatio etenee tsunamin tavoin, halusimme sitä tai emme.

Pysähdypä miettimään, miten paljon oman organisaatiosi vaatimukset verkolle ovat muuttuneet verrattuna viiden vuoden takaiseen tilanteeseen? Useimmat vastaavat, että paljon. On tullut uusia, liiketoimintaa tehostavia sovelluksia, joita käytetään mobiilisti – joko älypuhelimella, tabletilla tai läppärillä. Monet tarjoavat erilaisia sähköisiä palvelukanavia asiakkailleen; asiakkaat ovat tulleet liikennöimään verkkoosi.

Koska vaatimukset ovat muuttuneet, on myös optimaalisin verkkoratkaisu varmasti erilainen kuin ennen. Varmin tapa tehdä huono investointi on pelkästään korvata vanhentunut laite uudella, jossa on enemmän tehoa.

Uusi investointi on aina mahdollisuus – älä heitä sitä hukkaan! Älä siis ainoastaan korvaa vanhaa laitetta vaan käytä mahdollisuus hyväksesi. Suunnittele uusi arkkitehtuuri, joka täyttää muuttuneet liiketoiminnan vaatimukset. Tämän mahdollisuuden toteuttamisessa me autamme sinua!