CCNA-tutkintoon tähtäävä valmennus päivittyy versioon 3.0

Ciscon CCNA-tutkinto R&S päivittyi versioon 3.0 21.8.2016. Vanhoilla tutkintovaatimuksilla sertifikaattia ei voi enää suorittaa. Uusiin tutkintovaatimuksiin voi tutustua Ciscon sivuilla.

Santa Monica Networksin R&S-polun CCNA-koulutus päivittyy luonnollisesti kattamaan ja seuraamaan uuden tutkinnon sisältöä. Ciscon tekemät muutokset ja laajennukset tutkintoon tekevät tutkinnon suorittamisesta kuitenkin entistä huomattavasti vaativampaa, jonka takia CCNA-tutkinto ei enää ole ”se ensimmäinen” kurssi, jossa tutustuminen Ethernet- ja IP-tekniikoiden alkaa mukavasti ja helposti. CCNA tutkinnon menestyksellinen suorittaminen edellyttää, että tutkintovalmennukseen tultaessa on jo takana 1-2 vuotta operatiivista kokemusta ja ymmärrystä pienten kytkin- ja reititinverkkojen konfiguroinnista ja käytetyistä tekniikoista. Lisäksi valmennukseen osallistuvia suositellaan erittäin voimakkaasti tutustumaan koulutusta ennen jaettaviin kirjoihin ja kirjojen mukana tulevien laboratorioharjoitusten tekemistä. Myös aliverkkolaskentaa kannattaa opiskella etukäteen.

Etukäteen tehty työ helpottaa kurssilla asioiden seuraamista ja olennaiseen keskittymistä esimerkiksi laboratorioharjoitusten yhteydessä. Ihannetilanteessa kurssin alussa voidaan osallistujien kesken yhdessä sopia, mihin asiakokonaisuuksiin keskitytään ja mitkä voidaan jättää omaehtoisen tutustumisen varaan.

Syksyn CCNA -tutkintoon tähtäävät valmennukset järjestetään 14.-16.9.2016 ja 7.-9.11.2016. Ilmoittaudu mukaan mahdollisimman pian, jotta saat enemmän aikaa itseopiskelulle. 

Santa Monica Networksin kurssitarjontaan tuleekin nyt uusi IP- ja LAN-verkkojen perusteet-koulutus, joka antaa valmiudet CompTIA Network+ sertifikaatin suorittamiseen. Kurssi on tarkoitettu IT-ammattilaiselle, jolla on perustason ymmärrys tietokoneiden rakenteesta ja toiminnasta, ja joka haluaa oppia ymmärtämään paremmin, miten ja millä tekniikoilla yritysten lähiverkot, operaattoreiden runkoverkot ja palveluntarjoajien datakeskusverkot toimivat.

IP- ja LAN -verkkojen perusteet, 27.-28.10.2016

Mitä eroa on CCNA:lla ja Comptia Network +:lla?

Nykymuodossaan CompTIAn Network+ on selkeästi laajempi kuin CCENT, mutta ei niin laaja kuin CCNA. Vertailu tutkintojen välillä ei kuitenkaan ole ihan yksinkertaista - CompTIAssa on sellaisia aihekokonaisuuksia, joita edes CCNAssa ei ole. CompTIA on aiheiltaan selkeästi leveämpi kuin CCNA; näitä aiheita ovat mm. kaapelointi, langattomat verkot, verkonsuunnittelu, verkonsuojaus ja riskienhallinta.

Tutkintojen olennaisin ero tulee kuitenkin käytännönharjoituksissa, joita ei CompTIAn tutkinnossa ole lainkaan. Konfigurointeja pitää kuitenkin jonkin verran tulkita ja ymmärtää. Tulkinnoissa näkymät ovat PC-laitteiden tuottamaa tulostetta, Cisco-tyyppisiä ACL-listoja ja ”geneerisiä” verkkolaitenäkymiä. CCNAssakin teoria on vahvoilla, mutta noin puolentusinaa labraa pitävät huolen siitä, että tentistä ei pääse läpi ellei Cisco-laitteita ole konfiguroinut jonkinverran.

Ota yhteyttä

Heidi Lammi
Heidi Lammi Business Manager, Professional &Training Services 044 2555 330 Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

”Kaikki on mahdollista kun vaan päätät niin.”

Anne Arstila
Anne Arstila Account Manager 0400 733 413 Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

"Asioilla on tapana järjestyä. Sky's the limit!"

Lue myös