Elisa ostaa Santa Monica Networks Groupin Suomen ja Viron liiketoiminnan

Elisa ja turvallisiin tietoverkko- ja konesaliratkaisuihin keskittyvä Santa Monica Networks (SMN) Group ovat allekirjoittaneet liiketoimintakaupan, jossa Santa Monican Suomen ja Viron liiketoiminta siirtyy Elisalle. Latvian ja Liettuan toiminnot ostaa Livonia Partnersin johtama sijoittajaryhmä. Kauppa toteuttaa Elisan strategiaa markkina-aseman vahvistamiseksi kotimarkkinoilla.  

Ostettavien liiketoimintojen liikevaihto vuonna 2016 oli noin 44 miljoonaa euroa ja liikevoitto 3,1 miljoonaa euroa. Santa Monica Networksin palveluksessa on Suomessa 73 henkilöä ja Virossa 36 henkilöä.

Liiketoiminnan kauppahinta on 28 miljoonaa euroa ja Elisa maksaa sen käteisellä. Kauppa edellyttää kilpailuviranomaisten hyväksynnän Suomessa ja Virossa. Kaupan arvioidaan toteutuvan 1.5.2017 mennessä. Kaupalla ei ole vaikutusta Elisan kuluvan vuoden taloudelliseen ohjeistukseen. Ostettavat liiketoiminnat raportoidaan osana Elisan Yritysasiakkaat -liiketoimintaa.

- Vahvistamme kaupalla yritysasiakkaat-liiketoimintaamme tietoturvallisten, asiakaslähtöisten verkkoratkaisujen suunnittelussa, rakentamisessa ja ylläpidossa. Asiakkaiden digitalisoituvat ympäristöt vaativat entistä nopeampaa kykyä reagoida erilaisiin tilanteisiin. Santa Monica Networksin ratkaisuilla ja osaamisella saamme tätä kyvykkyyttä merkittävästi lisää, kertoo liiketoimintajohtaja Jorma Niemelä Elisalta.

- Santa Monica Networks on tullut kasvuvaiheeseen, jossa tarvitaan vahvaa omistajaa kehittämään yhtiötä ja uusia palveluita yhä laajemmille markkinoille. Sekä asiakkaidemme että henkilöstömme kannalta Elisa on paras vaihtoehto ja olen ratkaisusta todella iloinen. Yhdistämällä yhtiöiden huippuasiantuntemus on tuloksena Suomen mittakaavassa ylivoimainen osaamiskeskittymä. Yhdessä pystymme tarjoamaan asiakkaillemme uusia palveluita ja yhä kattavampia kokonaisratkaisuja tietoturvallisten yritysverkkojen alueella. Tavoitteenamme on tarjota ainutlaatuinen asiakaskokemus ja voimme tarjota tietoliikenteen päästä päähän nyt yhdestä pisteestä, kertoo Santa Monica Networksin toimitusjohtaja Kai Vuokko.

 

Lue myös