FortiConverter nopeaan palomuurien vaihtoon

Rautatalona tunnettu Fortinet kehittää niin laitteistoja­ kuin ohjelmistoja. Yritys toimittaa myös ohjelmistopohjaisia palomuuriratkaisuja erityisesti virtualisoituihin ympäristöihin.

Palomuuriraudan elinikä on tyypillisesti kolmesta viiteen vuotta. Suojautumiseen ja liikenteen analysointiin tarvitaan tämän jälkeen uudempaa ja tehokkaampaa alustaa.

”Palomuuriympäristön vaihtaminen on vanhastaan sisältänyt runsaasti käsityötä, muun muassa monimutkaisia sääntö- ja osoitemuutostauluja. Meidän kehittämällämme FortiConverter-työkalulla ympäristön vaihdos voidaan kuitenkin automatisoida erittäin pitkälti”, Fortinetin järjestelmäasiantuntijoiden tiiminvetäjä Jani Ekman sanoo.

Automatisoinnista on Ekmanin mukaan nopeuden lisäksi myös se etu, että näin voidaan välttää käsityön mukanaan tuomia virheitä. Automatisoinnin ansiosta konversioprojekti yksinkertaistuu, eikä lähde rönsyilemään käsistä.

”Myytti siitä, että migraatio olisi hankala, ei ole tätä päivää. FortiConverterin ansiosta siirtymätyö saadaan tehdyksi muutamassa tunnissa silloin, kun perinteisin välinein työhön olisi mennyt päivä – tai parissa päivässä, jos työhön olisi aiemmin mennyt viikko aikaa”, Ekman sanoo.

Palomuurit pitää Ekmanin mukaan rakentaa niin, että kasvu otetaan huomioon. Skaalautuvuus voidaan ennakoida.

Fortinet on viisitoista vuotta toiminut amerikkalainen yritys. Koko 4 500 henkeä työllistävän yrityksen liikevaihto vuonna 2015 oli yli miljardi euroa. Sen Suomen ja Baltian toiminnoissa on 15 henkeä.

Fortinetin tuotepaletissa on useita tuotteita langattomista verkoista ja todennusratkaisuista sähköpostin suodatukseen ja kuormantasaukseen. Yritys keskittyy ennen muuta tietoturvaan. Sen keihäänkärkituote on Fortigate-palomuuri.

Fortigate-palomuurit ovat kolmansien osapuolien testaamia. Esimerkiksi amerikkalainen NSS Labs on todennut, että ne tarjoavat tehokkaan suojan uhkia ja haitakkeita vastaan.

 

Ota yhteyttä

Antti Nuotio
Antti Nuotio Sales Manager 050 432 3060 Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Lue myös