HyperFlex tarjoaa kasvua kannattavasti

HyperFlex tarjoaa kasvua kannattavasti.

Hyperkonvergenssi on muutamassa vuodessa noussut keskeiseksi teknologiaksi, jolla parannetaan kertaheitolla datakeskuksen skaalautuvuutta, vikasietoisuutta ja kustannustehokkuutta. Ciscon ja Santa Monica Networksin asiantuntijat kertoivat huhtikuun 3. päivän aamuseminaarissa, miksi Ciscon HyperFlex on markkinoiden ylivoimaisin hyperkonvergenssiratkaisu.

Buustia bisnekselle

Santa Monica Networksin datakeskusratkaisujen suunnittelija Kimmo Karhu avasi pelin kertomalla konkreettisesti, mihin liiketoiminnan ja tietohallinnon haasteisiin HyperFlex tuo ratkaisun.

– Tilanne on tuttu meille kaikille: datamäärät kasvavat ja it-ympäristöt monimutkaistuvat samalla kun tietohallintobudjetit ja henkilöstöresurssit kutistuvat. Tarvitsemme ratkaisun, jonka kapasiteettia voimme kasvattaa nopeasti ja ketterästi, joka on helppo hallita ja joka skaalautuu liiketoiminnan muuttuviin tarpeisiin. HyperFlex tarjoaa kaiken tämän, Karhu vakuuttaa.

HyperFlex on integroitu ratkaisu, joka sisältää tallennus- ja laskentakapasiteetin, verkkoratkaisun sekä niiden hallintaohjelmistot tehdasasennetussa paketissa. Kun kaikki osat tulevat saman katon alta, niiden yhteistoiminta on maksimaalista, hallinta helppoa ja tuen saa yhdeltä luukulta.

– Kustannusten hallintaa helpottaa ratkaisevasti se, että HyperFlex-ympäristössä maksetaan vain käytetystä kapasiteetista, joka skaalautuu nopeasti liiketoiminnan tarpeiden mukaan.

– HyperFlexissä tallennuskapasiteetin lisääminen kasvattaa samalla myös suorituskykyä, mitä ei tapahdu välttämättä perinteisissä tallennusjärjestelmissä. Jos haluaa pelkkää laskentatehoa lisää, sitä saadaan lisäämällä compute only -kapasiteettia, Karhu kertoi.

Salat julki

Ciscon tekninen asiantuntija Tomi Jalonen perehdytti kuulijat HyperFlexin teknisiin saloihin.

– Kaikki HyperFlexin osat perustuvat Ciscon vuosikymmenten aikana huippuunsa kehittämään teknologiaan. Sen palvelimet ovat osa Ciscon laajaa palvelinvalikoimaa. HyperFlexin ideana on tarjota tutulla teknologialla huomattavasti enemmän skaalautuvuutta ja suorituskykyä sekä hallita sitä monipuolisesti edistyneillä hallintatyökaluilla, Jalonen sanoi.

Jalonen korosti, että HyperFlex tarjoaa samoja skaalattavuuden etuja kuin pilvipalvelut, joska HyperFlex-ratkaisun nodejen kapasiteettia voi laajentaa helposti. Uusia noodeja ja klustereita voi luoda ketterästi liiketoiminnan kasvutarpeiden mukaan.

– HyperFlex-ympäristö koostuu enintään kahdeksasta noodista. Klustereita voi olla yhdessä UCS- domainissa kahdeksan. Tällainen koko riittää useimmille Suomessa toimiville organisaatioille, Jalonen sanoo.

HyperFlexin ainutlaatuinen tiedostojärjestelmä takaa vikasietoisuuden. Se hajauttaa dataa reaaliaikaisesti kolmelle tallennusmedialle, kokoonpanosta riippuen joko fyysisille levypakoille tai SSD-muisteille.

– All-flash versiossa HyperFlex saa huomattavan eli noin 2,5-kertaisen lisäpotkun suorituskykyyn ja se laskee järjestelmän latenssin kolmasosaan Hybrid-versioon verrattuna, Jalonen sanoi.

Vaivaton käyttöönotto

Santa Monica Networksin Kimmo Karhu tiivisti aamupäivän lopuksi ne mahdollisuudet ja haasteet, joita HyperFlex-ympäristön rakentamiseen liittyy. Hyperkonvergoituneiden ratkaisuiden käyttöönotossa on aina omat konstinsa, vaikka HyperFlexin käyttöönotto on kokoonsa nähden suoraviivaista.

Käyttöönoton alkuvaiheessa on syytä huomioida muutamia perusasioita kuten se, onko organisaatiolla jo käytössä VMwaren virtualisointiohjelmistot ja jos on, onko se riittävän tuore eli vähintään versiota 5.5.

Karhu avasi konkreettisesti, minkälaisia verkon konfiguraatioita HyperFlex edellyttää ja miten sitä hallitaan Ciscon UCS Managerilla. Esimerkiksi VLAN-konfiguraatioiden kanssa tulee olla tarkkana.

– Jos kaikki asetukset eivät ole kohdillaan, järjestelmä ei asennu, vaan antaa palautteena joko selväkielisen sanoman tai jotain aivan käsittämätöntä, Karhu kertoo kokemuksistaan.

Järjestelmän asennuksessa voi turvautua organisaationsa omaan it-osaamiseen, jolloin tukena on Ciscon toimittama perinpohjainen asennusopas. Toinen vaihtoehto on tehdä SantaCare-palvelusopimus, jolloin Santa Monica Networksin asiantuntijat rakentavat fyysisen ja loogisen verkon, asentavat tarvittavat ohjelmistot, hoitavat datan migraation sekä vastaavat HyperFlex-ympäristön koulutuksesta, teknisestä tuesta ja ylläpidosta.

– Kun HyperFlex-ympäristö on SantaCare-ylläpidossa, organisaatio voi keskittyä kehittämään uusia liiketoimintaa palvelevia ja sitä kasvattavia sovelluksia, Karhu tiivisti tilaisuuden lopuksi.

 

Ota yhteyttä

Juuso Ihalainen
Juuso Ihalainen Head of Sales 044 757 4000 Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Lue myös