Hyperkonvergenssi tehostaa työtä ja säästää euroja

Hyperkonvergenssi tehostaa työtä ja säästää euroja.

Hyperkonvergenssi tarjoaa datakeskuksen hankinta- ja ylläpitokuluihin melkoisia säästöjä. Liiketoiminta kiittää, kun datakeskus palvelee nopeasti ja ketterästi.

Hyperkonvergenssi on nerokkaan yksinkertainen ratkaisu: se puristaa koko datakeskuksen muutamaan palvelimeen, joihin on integroitu palvelimet, tallennus, verkko ja virtualisointi. Kokonaisuutta ylläpidetään yhdellä hallintaohjelmistolla. Erillisiä tallennusjärjestelmiä ei tarvita, koska hyperkonvergenssipalvelimissa on tehokkaat levyjärjestelmät. Niitä ohjaa dataa reaaliajassa pakkaava ja varmistava älykäs ohjelmisto.

Hyperkonvergenssi tuo runsaasti sekä suoria että epäsuoria etuja liiketoiminnalle. ”Tietohallinto pystyy hyperkonvergenssin ansiosta palvelemaan liiketoimintaa tehokkaammin kuin perinteisen arkkitehtuurin datakeskuksella. Esimerkiksi uuden kapasiteetin tarjoaminen on paljon nopeampaa ja joustavampaa. Myös tietojen varmistaminen ja varmistusten palauttaminen on yksinkertaisempaa”, Ciscon datakeskus- ja pilvipalveluliiketoiminnasta Suomessa ja Baltiassa vastaava johtaja Tero Alanen luet­telee liiketoiminnalle koituvia hyötyjä ja jatkaa: ”Tietojärjestelmiä ei tarvitse ajaa alas päivitysten ajaksi, koska päivitykset tehdään samalla, kun järjestelmää käytetään. Myös datan käytön raportointi helpottuu hyperkonvergenssin myötä.”

Keskitetty hyperkonvergenssijärjestelmä on huomattavasti edullisempi investointi kuin vastaavan suorituskyvyn tarjoava perinteinen, useista osajärjestelmistä koostuva ratkaisu. Kustannusetua syntyy myös käyttöönottovaiheessa. ”Hyperkonvergenssiratkaisu on jo tehtaalla konfiguroitu ja integroitu toimivaksi kokonaisuudeksi. Siksi sen käyttöönotto on kymmenen kertaa nopeampaa kuin perinteisen järjestelmän”, Alanen kertoo. Kustannussäästöjä syntyy datakeskuksen ylläpidossa, koska hyperkonvergenssijärjestelmään ei tarvitse hankkia tallennuskapasiteettia läheskään samaan tahtiin kuin perinteiseen järjestelmään.

”Reaaliaikainen datan kompressointi ja de-duplikointi takaavat sen, että saamme enemmän irti tehdyistä laiteinvestoinneista”, Alanen sanoo. Kun lisää tallennustilaa lopulta tarvitaan, on standardikiintolevyjen tai SSD-levyjen hankinta edullista ja niiden asennus nopeaa, koska ne liitetään suoraan palvelimiin, eikä erillisiä tallennusjärjestelmiä tarvita. Koska koko laitteiston hallinta on yhdessä sovelluksessa, datakeskuksen operatiiviset ylläpitokustannukset pienevät kolmessa vuodessa jopa 70 prosentilla verrattuna perinteiseen datakeskusratkaisuun.

Ciscon tuore toisen sukupolven HyperFlex-niminen hyperkonvergenssiratkaisu on turvallinen investointi tulevaisuuteen, sillä se tarjoaa ajoalustan myös uudenlaisille mikropalveluita käyttäville container-sovelluksille. ”HyperFlex-asiakkaamme voivat ajaa toisen sukupolven hyperkonvergenssiratkaisussamme sekä nykyisiä että tuloillaan olevia uudentyyppisiä sovelluksia.”

Santa Monica Networksin ja Ciscon tiivis yhteistyö mahdollistaa sen, että Ciscon hyperkonvergenssiratkaisut voidaan toimittaa erikokoisten ja eri toimialoilla toimivien asiakkaiden datakeskustarpeisiin. ”Santa Monican monipuolinen ja pitkäaikainen Cisco-ratkaisujen tuntemus sekä syvällinen ymmärrys asiak­kaidemme tarpeista yhdessä Ciscon globaalin tuen kanssa takaavat hyperkonvergenssiasiakkaillemme lyömättömän palvelupaletin. Asiakkaamme saavat kaikissa tilanteissa liiketoimintaansa sopivan datakeskusympäristön ja jatkuvia palveluita liiketoiminnan alati muuttuviin tarpeisiin”, Alanen sanoo.

Ratkaisu jokaiseen tarpeeseen

Ciscon tarjonnassa on kolme joustavasti laajennettavaa hyperkonvergenssiratkaisua, jotka poikkeavat tekniseltä toteutukseltaan, suorituskyvyltään ja käyttäjäkohderyhmältään toisistaan.

  • Stormagic with Cisco UCS -ratkaisu on kustannustehokas lähtötason ratkaisu 50-250 hengen yrityksille tai suuryritysten paikalliskonttoreiden tarpeisiin. Perusratkaisussa on kaksi Ciscon UCS -räkkipalvelinta, joissa on muun muassa kahdennetut virtalähteet ja kahden teratavun StorMagic-lisenssit.
  • Simplivity Omnistack with UCS -ratkaisu skaalautuu 250 hengen organisaatioista aina 5000 hengen suuryritysten datakeskusratkaisuiksi. Sen ytimenä hyrrää kaksi SimpliVity OmniStack Appliance -kokonaisuutta, jotka koostuvat Cisco UCS -räkkipalvelimista sekä SimpliVityn ohjelmistosta ja kiihdytinkortista. Ratkaisu mahdollistaa datan reaaliaikaisen de-duplikoinnin, tiedonpakkauksen ja optimoinnin.
  • Cisco Hyperflex on maaliskuussa 2016 julkistettu toisen sukupolven hyperkonvergenssiratkaisu, joka soveltuu suorituskykynsä ja joustavan laajennettavuutensa ansiosta vaativimpiinkin datakeskustarpeisiin. Ratkaisussa on kaksi kymmenen gigabitin verkon tarjoavaa Cisco Fabric Interconnect -kytkintä sekä kolme Cisco UCS -palvelinnoodia, joissa on muun muassa de-duplikoinnin, varmistukset ja vikasietoisuuden tarjoava HyperFlex HX Data Platform -ohjelmisto.

Ota yhteyttä

Vesa Vuorisalo
Vesa Vuorisalo Sales Manager 050 505 9937 Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

”Elämässä ei voi hävitä: voi vain voittaa tai oppia.”

Lue myös