Kattava ratkaisu

Kattava ratkaisu.

Tietoturva-arkkitehtuuriratkaisu Fortinet Security Fabric auttaa seuraamaan tietoturvaympäristöä sekä reagoimaan nopeasti sen haavoittuvuuksiin.

Tietoturvaympäristön hallinta on monimutkaistunut, koska yrityksillä on käytössä omien päätelaitteidensa lisäksi käyttäjien mobiililaitteita. Julkisten ja omien pilvipalveluiden yleistyttyä yritysten palvelimet eivät ole enää sisäisten palomuurien takana, vaan hajallaan ympäri globaalia, digitaalista verkkoympäristöä. Esineiden internet tuo mukanaan lisää mustia aukkoja tietoturvan hallintaan.

”Tietoturvan hyökkäyspinta on entistä hajautuneempi, eikä kaikki paha tule enää internetin putkesta”, kuvailee Fortinetin Channel Account Manager Niklas Henriksson, joka vastaa Fortinetin kumppanuusasiakkuuksista.

Fortinet on maailmanlaajuinen verkkotietoturvalaitteiden toimittaja, joka on tunnettu erityisesti palomuuriratkaisuistaan. Yrityksen tuotteet ja tilauspalvelut tarjoavat laajan, yhtenäisen ja korkean käytettävyyden suojan dynaamisia tietoturvauhkia vastaan. Fortinetin tuotteet yhdistävät alan laajimman valikoiman tietoturvatekniikoita, mukaan lukien palomuuri, VPN, antivirus, IPS, web-suodatus, sähköpostin spam-suodatus ja liikenteen priorisointi.

Yrityksen uusin palvelukokonaisuus, Fortinet Security Fabric, luo kudoksen kaltaisen tietoturva-arkkitehtuurin kokonaisuuden, jonka avulla yritysten on nykyistä helpompi saada reaaliaikainen yleisnäkymä verkkoympäristöönsä ja siihen integroituihin laitteisiin.

”Tietoturvaratkaisujen suurimpia haasteita on tällä hetkellä hajautettujen ratkaisujen monitoroinnin vaikeus. Yritysten verkoissa on paljon siiloutunutta tietoturvateknologiaa ja softaa. Ongelmien ja haavoittuvuuksien seuranta on työlästä, koska käytössä on useita eri näkymiä”, Henriksson sanoo.

Fortinet Security Fabricin avulla tietoturvaa monitoroivat laitteet keskustelevat tehokkaammin keskenään. Kytkimiä, wifiä, tukiasemia tai päätelaitesoftaa uhkaavat haavoittuvuudet tunnistetaan nopeasti ja saadaan suljetuksi pois verkosta.

”Automatisoitujen toimintojensa ansiosta Fortinet Security Fabric reagoi nopeasti poikkeamiin, esimerkiksi ratkomalla haavoittuvuudet tai poistamalla haittaohjelmat, ennen kuin ne ehtivät aiheuttaa ongelmia.”

Helposti hallittavan reaaliaikaisen yleisnäkymän, virtuaalisen vuorovaikutuksen ja automatisoitujen toimintojen lisäksi Fortinet Security Fabric pystyy prosessoimaan isoja liikennemääriä, vaikka verkon kaikki tietosuojaukset olisivat käytössä. Tämän mahdollistavat Fortinetin kehittämät nopeat, rautakiihdytetyt ASIC-piirit.

”Ratkaisumme integroituu tehokkaasti niin malliston alapään palomuureihin kuin vaativimpiinkin vaihtoehtoihin. Se ei edellytä myöskään koko IT-arkkitehtuurin uusimista. Sen voi ottaa käyttöön asteittain, esimerkiksi ensin palomuureihin, sitten tukiasemiin ja antivirusskannereihin.”

Fortinet haluaa tarjota asiakkailleen tietoturvaratkaisut yhdestä talosta, mutta Fortinet Security Fabric tarjoaa myös avoimet rajapinnat muiden valmistajien lopputuotteille.

”Virtuaalimaailma ja asiakkaiden vaatimukset ovat vieneet kohti avoimia rajapintoja. Haluamme tarjota asiakkaillemme mahdollisimman monipuoliset ratkaisut. Avoimet rajapinnat tuovat lisäarvoa myös meille, koska palomuurien dataa voidaan jakaa molempiin suuntiin. Se parantaa päätöksentekoa verkon tietoturvatilanteista.”

Ota yhteyttä

Petra Onttonen
Petra Onttonen Sales Manager 0400 854 733 Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

"Unelmat on tehty saavutettaviksi."

Lue myös