Mobile Threat Prevention suojaa mobiililaitteet

Nykyisin mobiililaitteet kiinnostavat rikollisia yhä enemmän, sillä ne sisältävät paljon dataa, ovat yhteydessä internetiin ja niissä on äänen ja kuvan tallennusmahdollisuudet. Lisäksi niissä on tyypillisesti heikko tietoturvan taso, joka tarkoittaa merkittävänkin tiedon varkaus voi jäädä huomamatta pitkäksi aikaa.

Tyypillisesti hakkereilla on käytössään laaja työkalupakki hyökkäyksen suorittamiseksi. Mobiililaitteisiin voi tunkeutua helposti joko hakkerin luoman ilmaisen WLAN-hotspotin tai kaapatun WLAN-verkon kautta. Kumpaakin kautta hakkeri pääsee käsiksi kaikkiin mobiililaitteisiin, jotka liittyvät kyseiseen verkkoon. Toinen tapa tunkeutua mobiililaitteeseen on haittaohjelma avulla. Haitallisia mobiilisovelluksia on löydetty niin Applen App Storesta kuin Google Playstä. Kolmas tapa päästä käsiksi mobiililaitteeseen on järjestelmätason haavoittuvuuden kautta.

Jotta tämän kaltaisilta hyökkäysaalloilta vältyttäisiin, ainakin yrityskäytössä oleviin puhelimiin tarvitaan monipuolinen tietoturvaohjelmisto. Ratkaisun tulisi täyttää kolme kriteeriä: Sen tulee analysoida sovellukset latausvaiheessa ja tutkia niiden käytös virtualisoidussa ympäristössä ennen käyttölupaa. Sen tulee käydä laite säännöllisesti läpi haavoittuvuuksien ja murtojälkien löytämiseksi. Ja kolmanneksi sen pitää valvoa sekä laitteen että verkon toimintaa, tunnistaa epäilyttävä verkkoliikenne ja estää datan lähettäminen hyökkääjälle. Lyhyesti sanottuna mobiililaitteiden tietoturva tulee saattaa samalle tasolle muun it-infrastruktuurin tietoturvan kanssa.

Check Pointin Mobile Threat Prevention -ratkaisu suojaa käyttäjäänsä kaikilta yllämainituilta tavoilta, jolla hakkeri voi päästä käsiksi mobiililaitteeseen. Se analysoi uhkia monipuolisesti havaitakseen haitallisen tai haavoittuneen sovelluksen. Check Pointin MTP -ratkaisu havaitsee ja suojaa myös mahdolliset käyttöjärjestelmän haavoittuvuudet, jotka voivat heikentää laitteeseen rakennettua suojausta, sekä estää verkkohyökkäyksiä ja haittaohjelmien verkkoyhteyksiä. Tämän lisäksi se integroituu saumattomasti olemassa oleviin mobiili- ja turvallisuusjärjestelmiin (mm. MDM, EMM, SIEM).  Yksinkertaisen mutta kattavan hallinta- ja raportointiportaalin ansiosta MTP antaa täydellisen näkyvyyden kaikista uhista, jotka saattavat vaikuuttaa organisaation toimintaan.

Lisätietoja tuotteesta>>

Ota yhteyttä

Vesa Vuorisalo
Vesa Vuorisalo Sales Manager 050 505 9937 Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

”Elämässä ei voi hävitä: voi vain voittaa tai oppia.”

Lue myös