Pilvi palvelee

Azure on Microsoftin tuottama globaali pilvipalvelualusta, joka skaalautuu ilmaisesta kokeiluversiosta aina laajoihin bisneskriittisiin sovelluksiin saakka. Azuren päällä toimii runsaasti erilaisia palveluja mobiilipeleistä yritysratkaisuihin. Tällä hetkellä Azure Marketplacessa on yli 4 000 palvelua.

”Azure on alusta, jota hyödyntävät esimerkiksi Adobe Marketing Cloud, Office365 ja Dynamics365”, Microsoftin pilvipalveluiden tuotepäällikkö Antti Alila kertoo. Maantieteellisesti hajautettu varmistuspalvelu on tyypillinen Azure-palvelu.

”Varmistuspalvelulla voidaan työasemien lisäksi varmistaa koko organisaation palvelimet sekä konesalin sisällä että Azuressa esimerkiksi kokonaisena virtuaalisena konesalina. Palvelu on edullinen ja helppo ottaa käyttöön, sillä siitä maksetaan vain käytetyn kapasiteetin mukaan.”

Azuren käyttö helpottaa sekä olemassa olevan liiketoiminnan optimointia että uusien digitaalisten palveluiden luontia. ”Azure tarjoaa esimerkiksi analytiikan ja koneoppimisen palveluja, joita hyödyntämällä voidaan luoda uusia liiketoimintamalleja.”

Olemassa olevan liiketoiminnan optimointiin Azure tarjoaa reaaliaikaista joustoa ja skaalautuvuutta. Pilvipalvelun kapasiteetti ja resurssit vastaavat aina optimaalisesti liiketoiminnan tarpeita. Azure tarjoaa myös selkeitä säästöjä.

”Virtuaalinen konesali pilvestä on valtava säästö verrattuna siihen, että lähdetään rakentamaan perinteisesti kahdennettua konesalia.”Azure on oivallinen alusta tuottaa tietoturvapalveluja.

”Azure on avoin alusta lähes kaikille tietoturvaratkaisuille. Tietoturvapalvelun toimittaa loppuasiakkaalle kumppanimme, kuten Santa Monica Networks, joka vastaa palvelun käyttöönotosta, tuesta, ylläpidosta ja koulutuksesta.”

Santa Monica Networks ja Microsoft tarjoavat yhdessä runsaan valikoiman Azuressa toteutettavia verkkoratkaisuja.

Azure takaa kolme selkeää hyötyä organisaatiolle. ”Ensimmäiseksi, Azure antaa organisaatiolle joustavan valinnanvapauden siirtää palveluita pilvipalvelun ja fyysisen konesalin välillä. Toiseksi Azure tarjoaa tietoturvallisen pilvialustan nyt, kun EU:n uusi tietosuoja-asetus on tuloillaan. Kolmanneksi Azure mahdollistaa uusien, digitaalisten palvelujen ketterän käyttöönoton”, Alila summaa.

Antti Alila

Syntynyt: 1976 Oulussa.

Koulutus: Oulun kauppaoppilaitos.

Ura: Oulun kaupungin atk-keskus ja Oulun Tietotekniikka 1997–2006, Microsoftilla julkishallinnon teknologiastrategi ja teknologiastrategiatiimin vetäjä 2006–12, vuodesta 2012 alkaen Microsoftin pilvialustojen tuotepäällikkö.

Yritys: Microsoft luo tietotekniikan keinoin uusia mahdollisuuksia asiakkailleen – ihmisille ja yrityksille – niin työhön, vapaa-aikaan, yrittäjyyteen kuin oppimiseen.

Harrastukset: Vapaa-ajalla kuvittelee tällä hetkellä olevansa rakennusalan ammattilainen mökkiprojektinsa kanssa.

Ota yhteyttä

Juuso Ihalainen
Juuso Ihalainen Head of Sales 044 757 4000 Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Lue myös