SMN:n uudet virtualisointikoulutukset

Pilvipalvelut ja konesaliautomaatio ovat tämän hetken trendejä. Pilvipalveluiden yksi idea on tarjota tilausportaali, mistä asiakas voi helposti tilata tarvittavia palveluita, ja kaikki nämä palvelut provisioidaan automaation avulla. Automaation rakentaminen ei vaadi aina pilvipalveluiden olemassaoloa. IT-asiantuntijat ovat jo kautta aikojen rakentaneet scriptejä, joilla ovat helpottaneet oman ympäristönsä hallinnointia. Mitä suurempi hallinnoitava ympäristö ja mitä enemmän toistuvia manuaalisia toimenpiteitä hallinnoinnissa suoritetaan, sitä enemmän näiden toimintojen automatisoinnista on hyötyä. Automaation avulla voidaan asiantuntijoiden työaikaa vapauttaa tärkeämpiin työtehtäviin eikä tuhlata sitä manuaalisten rutiinien hoitamiseen.

Virtualisoidussa ympäristössä automaation rakentaminen on huomattavasti helpompaa, koska kaikkea toiminnallisuutta voidaan ohjata ohjelmallisesti. VMware tarjoaa omassa vSphere-virtualisointialustassaan ilmaisia työkaluja vSphere-ympäristön automaatioon sekä hallinnan tehostamiseen. vSphere PowerCLI on ilmainen komentorivityökalu, jolla voidaan tehostaa vSphere-ympäristön hallintaa. Scriptejä luomalla voidaan helpottaa suuremman vSphere-ympäristön hallintaa ja tehostaa raportointia.

VMwaren tuotteilla rakennetuissa pilvipalveluissa taustalla oleva automaatio on yleensä toteutettu VMwaren vRealize Orchestrator (vRO) tuotteella. vRO:lla voidaan tehdä vaativampia työsarjoja ja integroitua kolmannen osapuolen tuotteisiin. Kyseistä tuotetta voi myös käyttää ilman pilvipalveluita, ja koska vRO lisenssoidaan vCenter palvelimen mukana, suurimmalla osalla VMware vSphere asiakkaista on jo tämä tuote, mutta eivät sitä välttämättä osaa hyödyntää. vRO integroituu myös suoraan vSpheren hallintaan (Web Client), joten kustomoituja työsarjoja voidaan suorittaa samasta hallintanäkymästä mistä ympäristöä muutenkin hallinnoidaan.

Santa Monica Networksillä on nyt tarjota VMware vSphere Automation Basics -kurssi jolla opitaan sekä PowerCLI että vRealize Orchestrator tuotteiden käyttöönotto sekä miten tuotteilla voidaan automatisoida ja tehostaa vSphere ympäristön hallinnointia.

18.04. - 19.04.2016 - Espoo
26.05. - 27.05.2016 - Espoo

Kurssikuvaus

Asiantuntijoille joilla ei ole vielä kokemusta vSphere ympäristön hallinnoinnista suosittelemme VMware vSphere Infrastructure Basics -kurssia, jolla käydään läpi käytännönläheisesti vSphere-ympäristön käyttöönottoa ja hallinnointia parhaita käytäntöjä unohtamatta.

11.05. - 13.05.2016 - Espoo

Kurssikuvaus

Ilmoittautumiset ja tiedustelut kursseille training@smn.fi!

Lue myös